http://www.caravansverkopen.nl Nieuwsarchief urn:uuid:e181af9b-39b0-cd69-2acb-f45443ac2b74 2019-08-18 05:30:55 www.caravansverkopen.nl info@www.caravansverkopen.nl <![CDATA[Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2015]]> urn:uuid:66de88c7-24d6-354b-6784-514fd9ee1385 2015-08-13 11:26:40 Er zijn maar liefst 187 primeurs te zien op de komende editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht van 7 tot em met 11 oktober. Het is dus meer dan de moeite waard om hier een bezoekje aan te wagen.

Dit jaar staat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in het teken van kamperen in ‘La Douce France’ en kan de kampeerliefhebber zich al vanaf de entree in het populairste vakantieland van de Nederlander wanen: Frankrijk. Naast de nieuwste campers, caravans, vouwwagens en (voor)tenten staat de beurs bol van de activiteiten. Lekker nazomeren kan tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Samen nieuwe caravans kijken, wegdromen in de cabine van een glanzend gepoetste camper of gewoon een lekker dagje genieten in kampeersfeer: het kan allemaal tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De 51ste editie van het kampeer-event staat bol van de inspirerende activiteiten. Van de SelfieRoute tot het informatieve KampeerTheater, van het BuscamperPlein tot de AppSquare met handige downloads voor de slimme vakantievierder. Bovendien zijn er leuke verrassingen voor de bezoekers zoals het paviljoen met gepimpte caravans en… tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kunnen geliefden elkaar eeuwige (kampeer-)liefde verklaren met de unieke hangslotjesactie aan de Eiffeltoren die speciaal hiervoor is nagebouwd.

Kijk voor meer informatie en kaarten op:
http://www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl/

]]>
<![CDATA[Dordrecht Open 2015]]> urn:uuid:41306635-6abd-a5be-96d4-e150d695ff68 2015-07-28 09:49:30 Van 5 tot en met 13 september wordt ook dit jaar weer het evenement Dordrecht Open georganiseerd. Ook dit jaar staat deze weer in het teken van de noviteiten van de merken Hobby, Adria, Fendt en Sun Living. Aansluitend hierop wordt de Caravan Salon gehouden op 29 augustus tot en met 6 september. Ook hier worden de nieuwste modellen gepresenteerd en krijgt u de mogelijkheid om deze persoonlijk nader te bekijken.

Dit evenement wordt georganiseerd door de importeurs zelf, ook zullen de dealers dan in grote getale aanwezig zijn zodat men volop de gelegenheid heeft om middels een intensief contact tot de juiste aankoop te komen. Wie nog geen concrete koopplannen heeft is uiteraard ook van harte welkom.

Voor meer informatie kunt terecht op dordrechtopen.nl.

]]>
<![CDATA[Parken in de stad worden omgebouwd tot Buurtcamping]]> urn:uuid:620b5b60-fb30-b6e5-1259-7c8b3af5391f 2015-07-22 11:54:58 In Amsterdam en Utrecht worden van 24 juli tot en met 26 juli de stadsparken omgebouwd tot Buurtcampings. Net als op een normale camping is op een stadscamping iedereen helemaal gelijk. De hele dag ben je buiten, en groet je de buren, en help je elkaar een handje.

In het geval van buurtcampings wordt de onderlinge contact nog intenviever. Zij bouwen immers samen de camping op en organiseren bovendien allerlei verschillende activiteiten. De buurtbewoners leren elkaar zo, tijdens een ontspannen vakantie, beter kennen.

De allereerste Buurtcamping werd in 2013 georganiseerd. Toen werd het Amsterdamse Oosterpark tot camping omgetoverd. Vorig jaar waren er al meer buurtcampings, toen werd er gekampeerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in Amsterdam. De Buurtcamping is dit jaar in nog meer parken te vinden, de camping strijkt nu neer in het Amsterdamse Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk in Zuidoost én in Utrecht in het Majellapark en het Noordse Park. Om daar te kunnen kamperen dien je je tentplek (er is alleen kampeergelegenheid voor tenten) in de campingwinkel. Maar je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger en dan gratis of met korting kamperen. Kinderen t/m 12 jaar kamperen sowieso gratis, bezitters van de Stadspas of U-pas krijgen een fikse korting.

]]>
<![CDATA[Eriba Nova uitgeroepen tot KCK Caravan van het jaar 2015]]> urn:uuid:5310ed24-1bcc-abb4-a6db-a58379e71dd3 2015-02-02 16:46:34 Leden van de KCK en andere kampeermagazines hebben als vakjury de Eriba Nova uitgeroepen tot 'KCK Caravan van het jaar 2015'. Dit werd afgelopen week bekendgemaakt op de Caravana in Leeuwarden. De totaal vernieuwde nova zit propvol met de nieuwste snufjes wat de jury zeer op prijs stelde.

Met een modern design en het 'Raum+ systeem' is de binnen ruimte onovertroffen. Comfort staat hierbij op zeer hoog niveau en uiteraard zijn de hoge veiligheidseisen bij de Nova standaars. Met een hoge isolatiewaarde zorgt het PUAL opbouwsysteem voor een prima wintervastheid en extra stevigheid.

]]>
<![CDATA[Veiliger rijden met een caravan.]]> urn:uuid:3e43dee7-fbdb-a9ba-0959-a605e1a68aad 2014-12-16 15:22:20 Veiliger rijden met een caravan met behulp van een iTB.

Het word de mensen tegenwoordig makkelijk gemaakt bij het dagelijks autorijden d.m.v. een hill-holder, ABS en/of parkeersensoren noem het maar op. Tegenwoordig is er voor de mensen die met een caravan rijden iets nieuws op de markt namelijk de iTBS dat staat voor Integrated Trailer Brake System.

Wat houd iTBS in?

In principe bestaat iTBS uit drie systemen namelijk een anti-slingerkoppeling, het helpt bij het achteruitrijden en bij het afdalen tevens word er ook ingegrepen wanneer de caravan slingert. Het zorgt er ook voor dat wanneer u een berg afrijd de caravan niet telkens “op de rem staat” door deze toevoeging worden de remmen niet heet en bespaart u reparatie kosten. door dit systeem zal het rijden met een combinatie een stuk natuurlijker en rustiger aanvoelen

]]>
<![CDATA[Deze zomer meer buitenlandse toeristen naar Nederland ]]> urn:uuid:a74bf0fe-9edf-5a08-ba89-efcd185e7353 2014-09-08 13:47:49 DEN HAAG – NBTC Holland Marketing verwacht dat er deze zomer bijna drie miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie in Nederland door zullen brengen. Vergeleken met vorig jaar is dat een stijging van ongeveer 2%.

Ook zullen ongeveer 4,75 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land doorbrengen, dat is een stijging van zo’n één procent ten opzichte van vorig jaar. Deze toeristen besteden tijdens de zomermaanden juli en augustus totaal meer dan 2 miljard euro in Nederland.

Groei voornamelijk uit onze buurlanden

Die lichte groei van het aantal buitenlandse toeristen is voornamelijk afkomstig uit onze buurlanden. De helft van alle buitenlandse verblijfstoeristen in de zomer komt namelijk uit Duitsland of België. De andere helft van de toeristen komt onder meer uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. De Nederlandse kust is traditiegetrouw populair, ook brengen de buitenlandse toeristen hun zomervakantie graag door in het ‘groene Nederland’ en in onze steden. In totaal besteden zij meer dan een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Meer zomervakanties in eigen land, voornamelijk op campings en op bungalowparken

De Nederlanders ondernemen dit jaar totaal zo’n 10 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties. Daarvan worden er deze zomer naar verwachting ongeveer 4,75 miljoen in eigen land ondernomen, een stijging van 1%. Het grootste deel van deze vakanties brengen we door op campings en bungalowparken. Tijdens die binnenlandse zomervakanties besteden de Nederlander bijna een miljard euro.

Stijging door mooi weer

De goede zomer van 2013 alsmede het mooie weer van dit voorjaar zorgen voor de stijging van zowel de buitenlandse toeristen als de vakanties in eigen land. De sector is dan ook positief maar er worden nog wel veel lastminuteboekingen verwacht.

Vakantiespreiding

Ook dit jaar vindt de zomervakantie gespreid plaats. Voor regio Noord begint de zomervakantie komend weekend al, namelijk van 5 juli tot en met 17 augustus. De zomervakantie van regio Zuid begint een week later; van 12 juli tot en met 24 augustus. De regio Midden is dit jaar het laatste, namelijk van 19 juli tot en met 31 augustus.

]]>
<![CDATA[Nog geen APK plicht caravans]]> urn:uuid:d89f7d8e-fdd5-e80a-a278-627842710930 2014-09-08 13:43:49 In de Europese Unie komt voorlopig geen verplichte apk voor caravans. Ook motorfietsen en aanhangwagens blijven uitgezonderd van nieuwe EU-normen voor de regelmatige technische keuring.

Vorig jaar waren de meeste afgevaardigden nog voor, maar Nederland en andere EU-lidstaten lagen dwars. De voordelen voor verkeersveiligheid en milieu wegen niet op tegen de hoge kosten voor burgers en bedrijfsleven, stelde minister Melanie Schultz herhaaldelijk.

Door het verzet was er een compromis nodig. De Europese Commissie mag over vijf jaar met nieuwe voorstellen komen, als de nu besloten regels niet blijken te werken.

Het CDA is blij dat Nederland geen apk-plicht hoeft in te voeren voor motoren, aanhangers en caravans. "Dit is een mooie opsteker voor Nederland, onze apk blijft gelukkig nagenoeg ongewijzigd", aldus CDA-Europarlementariër Corien Wortmann in een verklaring.

Een verplichte periodieke keuring verhoogt de verkeersveiligheid voor caravans en motoren niet, stellen het CDA en andere tegenstanders. Zij verwijzen daarbij naar internationale onderzoeken. Daarnaast moeten motoren en caravans nu al voldoen aan allerlei veiligheidseisen voor banden, verlichting en remmen.

"Laten we motorrijders en caravanbezitters niet onnodig op kosten jagen”, vindt ChristenUnie-Europarlementariër Peter van Dalen. Hij vindt het voor de verkeersveiligheid veel belangrijker dat landen de infrastructuur verbeteren, zoals motorvriendelijke vangrails.

]]>
<![CDATA[Caravan van Bassie en Adriaan staat te koop]]> urn:uuid:347acc90-293b-450d-4f49-f3f1679d0cea 2014-09-08 13:44:19 Een opvallende caravan staat sinds een maand op de advertentiewebsite Marktplaats. Het gaat om de caravan van Bassie en Adriaan, met bijbehorende auto.

De opvallende combinatie staat te koop bij de vestiging van het grote automotive concern Nefkens in Nieuwegein.

Het zijn niet de originele auto en caravan uit de serie, maar replica’s. De oorspronkelijke auto, een rode Honda Prelude 2.0 EX U9 uit 1989 is door fans van het nostalgische kinderprogramma opgespoord. Ze kochten er een caravan bij. Van welk merk de caravan is, is onduidelijk, want alle logo’s en andere merkaanduidingen zijn overgeschilderd of weggehaald. De roodgeel geverfde caravan is beplakt met stickers en logo’s van het circusduo. De auto is ook bewerkt en heeft gele stippen op de flanken en ‘wimpers’ aan de koplampen.

Er wordt veel gebeld naar aanleiding van de advertentie. Verkoper Edgar van Schaik van autobedrijf Nefkens: “Mensen bellen met de vraag of ze de caravan-combi een dagje kunnen huren. Ook evenementenbureaus zijn geïnteresseerd.” Degene die het Marktplaats-pareltje koopt, kan veel belangstelling verwachten. “Het is echt een eyecatcher, iedereen wil een kijkje in de caravan nemen.” De verkoper wil €4000 voor de auto-caravan combinatie vangen.

Meerdere roodgeel geverfde caravans zijn door Bassie en Adriaan gebruikt in de kinderserie. Het zijn zo'n zes caravans geweest. De eerste caravan is in een televisieserie gebruikt en daarin van een dijk afgerold. De tweede caravan werd in een andere serie in de brand gestoken. De derde caravan was zo versleten na de opnames en het meereizen met het circus, dat hij is gebruikt in de caravanrace van het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht. Ook is er ooit één gecrasht op de snelweg.

De échte caravan is nog in het bezit van de clown en acrobaat zelf. Bij de opening in februari van de tentoonstelling 35 jaar op TV, in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in het Gelderse dorp Terschuur, werd deze nog ingezet. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met december.

]]>
<![CDATA[Lang parkeren met uw caravan? Let op!]]> urn:uuid:01944bc4-4bbd-ec97-5660-f8491e135f58 2013-09-13 12:32:19 HAARLEMMERMEER - De zomer vakantie is voor de meeste mensen weer voorbij. Dat betekent dat het weer tijd is voor onderhoud aan de camper, caravan of vouwwagen.

Veel mensen parkeren hun kampeervoertuig, voordat ze hem naar stalling brengen aan de openbare weg. Hoe lang dit toegestaan is, verschilt per gemeente en is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordering (APV).

Om er achter te komen hoeveel dagen een voertuig mag blijven staan neemt u contact op met uw gemeente. De ene gemeente is strenger dan de andere, er worden waarschuwingen uitgedeeld, maar er wordt ook weggesleept.

In gemeente Haarlemmermeer vinden ze dat campers en caravans veel schade aan het openbaar groen en problemen met parkeren veroorzaken. Daarom gaan ze nu strenger controleren, staat een voertuig te lang of verkeerd geparkeerd staan krijgen een sticker. Als de eigenaar via het kenteken achterhaald kan worden sturen ze een verzoek om hem weg te laten halen. Blijft hij staan, volgt er een dwangsom van €280 per dag, met een maximum van €1400. Als de eigenaar onbekend is, laat de gemeente het voertuig wegslepen.

Bron: www.kampeerzaken.nl

Wees bewust van de regels in uw gemeente en stal uw caravan op tijd. Wilt u uw caravan liever verkopen? Dat kan op caravansverkopen.nl.

]]>
<![CDATA[Belangstelling voor kamperen is groot]]> urn:uuid:9cbdc5cd-46c7-c6e5-94df-682060846296 2014-09-08 13:56:47 De Sterk gestegen bezoekers aantallen op de website van Eurocampings, de meest gebruikte campingzoekmachines van Europa, geeft aan dat de interesse in kamperen in een jaar enorm is toegenomen.


Veel mensen gaan door de langdurige crisis liever naar een camping in plaats van een vliegvakantie. Via Eurocampings kan iedere kampeerder op basis van diverse criteria zoeken binnen 8.600 campings.


Er is concludeert een onderzoek dat Frankrijk voor Nederlanders nog altijd het meest favoriete kampeerland is. Daarna volgen Duitsland en Italië. Ook een vakantie in eigen land is geliefd, Gelderland is daarbij de populairste provincie.


kampeerders kiezen steeds vaker voor een luxe kampeervakantie waarbij met name de grote en comfortabele stacaravans een schot in de roos blijken te zijn. Veel campingeigenaren investeren hier dan ook in of hebben plannen om hun camping uit te breiden met luxe accommodaties.

Er zijn ook veel mensen die toch gewoon met een eigen caravan op vakantie gaan. Veel mensen kopen of verkopen de eigen caravan om in de meeste gevallen een over te stappen naar een andere caravan. Wil u uw caravan verkopen? Dat kan echt heel makkelijk via www.caravansverkopen.nl

Bron: Eurocamp

]]>
<![CDATA[Een toekomstblik: de Caravisio]]> urn:uuid:2c8e7169-9506-dff7-522f-a38461600772 2014-09-08 13:52:01 Düsseldorf - Knauss heeft op de Caravan Salon een nieuw soort caravan laten zien: de Caravisio. Deze indrukwekkende caravan laat een mooie toekomst zien voor caravans.

Het is bijna niet mogelijk om niet om te kijken naar de Caravisio. Deze caravan gaat voor mooie ronde hoeken, een lage as en ramen die doen denken aan een dichtgeklapt vizier van een motorhelm. De ramen kunnen misschien niet open, maar dat hoeft niet: de hele achterzijde kan open.

De achterkant van de Caravisio kan je met een druk op de knop veranderen in een balkon, nog een keer drukken en het balkon transformeert in een veranda. Een ruime wel te verstaan, met voldoende oppervlakte om met gemak een tafel en 4 stoelen neer te zetten. De volledige binnenvloer (ook die van de veranda) is belegd met een glanzend donkerbruin parket, waardoor je je op een jacht waant.

Met een uitgevouwen veranda heb je een schitterende, melkkleurige, glazen schuifdeur, die niet alleen mooi is, maar ook dienst doet als projectiescherm voor de ingebouwde full-HD beamer. Als je wil kan je de beamer ook spiegelen, waardoor je niet alleen een thuisbioscoop hebt op vakantie, maar ook een heuze buitenbioscoop.

Naast het futuristische uiterlijk en veranda, zijn er nog meer snufjes: De eenpersoonsbedden zijn zo gemaakt dat je er makkelijk een ruim tweepersoonsbed van maakt; de zithoek kan je van een loungebank naar een moderne werkkamer veranderen; kussens die met luchtdruk ergonomisch aangepast kunnen worden; en je tablet/laptop is nooit meer leeg met de ingebouwde infrastructuur.

Dat je de assen van caravan op luchtdruk kan laten zakken naar grondniveau is niet eens het meest indrukwekkende. Wat het zo onverstelbaar maakt is dat je alles kan bedienen met een smartphone app. En bang zijn dat een vreemde zomaar binnenkomt hoef je ook niet te zijn, er zit zelfs een vingerafdruk scanner op.

Knaus is bijna 2 jaar bezig geweest met deze caravan, maar er zijn (nog) geen plannen om de caravan te produceren. Het idee is om met dit verbluffende concept de interesse voor kamperen op te wekken bij mensen die normaal niet warmlopen voor een weekje op de camping, of ze dat is gelukt zullen we in de toekomst zeker zien.

Bron: www.caravans.net

Wilt u uw caravan verkopen? Dat kan makkelijk en snel, via caravansverkopen.nl.

]]>
<![CDATA[Een caravan die ook als boot te gebruiken is....]]> urn:uuid:6881c543-33fd-a3e9-a3ac-faa74ff20ef8 2014-09-08 13:51:45 Sealander heet de caravan. Of boot. Deze drijvende caravan is te gebruiken als caravan of boot. Met deze caravan of boot kun je dus alle kanten op. Wilt u kamperen of varen dan is dit het object wat u beide werelden kan bieden.

Het enige wat je nodig hebt is een auto met trekhaak. Deze compacte caravanboot biedt voor twee personen een slaapplek. Overdag kun je van het bed eenvoudig een bankmaken. Verder is er een chemisch toilet, keukentje met een koelkastje aan boord en er bestaat een mogelijkheid tot het inbouwen van een steo installatie. Het dak bijna in z'n geheel te openen. Zo heb je bij zonnig weer een heerlijke open boot met een buitenboordmotor.


De Sealander komt uit Duitsland en daar is hij ook te bekijken.

Wilt u uw caravan verkopen omdat u ook een sealander wilt kopen? Verkoop u caravan dan via www.caravansverkopen.nl

]]>
<![CDATA[Mini presenteert een tweepersoons carvan]]> urn:uuid:e5e1704c-5d55-107b-b57f-a1de858be7c9 2014-09-08 13:51:20 OXFORD – Automerk Mini wil mee doen in de recreatie branche.

Om er voor te zorgen dat Mini mee kan doen hebben zij  een tweepersoons caravan ontwikkeld.

Mini zet in op de groeiende populariteit van kamperen en festivals en wil zich in de markt zetten als ‘avontuurlijk’. Reizegers worden door Mini verleid om anders te denken. Mini is meer dan het autootje waarmee Mr. Bean bekend is geworden, maar dé auto voor een uitdaging, avontuurlijke mensen die alles uit het weekeinde proberen te halen

Als je graag met z’n tweeën op reis gaat, is er de Cowley caravan. Deze aanhangwagen past achter iedere auto, maar de stijl ervan ligt in de lijn van Mini. Het is geen grote caravan maar prima om in te slapen. De achterkant van het wagentje is een volledige buitenkeuken, voorzien van kookstel, gootsteen en kastjes. Een zonnepaneel zorgt voor milieuvriendelijke stroom, al is het de vraag of het voldoende oplevert voor onder meer een koelbox.

Tegelijk met het introduceren van de Cowley caravan introduceerde Mini ook een camper en een speciale daktent.

Helaas zijn er op dit moment nog geen plannen het verrassende caravannetje ook daadwerkelijk te gaan produceren. De reden hiervoor is onduidelijk. Het lijkt er op deze manier op dat BMW, het moederbedrijf van Mini, dit model puur heeft bedacht om in de zomerperiode positief in het nieuws te komen. Dat is bij deze gelukt!

Bron: www.caravans.net

Wil u uw caravan of auto verkopen? Dit kan op een super simpelen manier en volledig gratis. Ga een naar http://www.caravansverkopen.nl of http://www.autovandaagverkopen.nl.

]]>
<![CDATA[Trekauto van het jaar 2013. Volkswagen golf 1.4 TFSI 140 PK]]> urn:uuid:417e1922-6c07-5440-ef9e-f38d1dd9192c 2015-04-01 15:59:18 De Volkswagen Golf is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2013 en gaat er ook vandoor met de prijs Trekauto van het Jaar. Het gaat hierbij specifiek om de VW Golf 1.4 TSI 140 pk DSG.

 

Twee verschillende jury’s beoordeelden de auto’s op gebruik en rij-eigenschappen. De wedstrijd vind jaarlijks plaats en word georganiseerd door ANWB Kampeer & Caravan Kampioen.

 

De Volkswagen Golf is niet grootste en ruimste auto in zijn klasse, maar de rijeigenschappen van de Golf helpen hem toch aan de titel ‘Trekauto van het Jaar 2013’. De winnende 1.4-140 pk DSG mag ruim 1.400 kilogram trekken.

 

Er deden 23 auto’s mee en waren verdeeld over zes verschillende klassen. In de A-klasse zegeviert de Peugeot 208 1.6 VTi. Winnaar van de B-klasse wordt de VW Golf, tevens de overall winnaar. De Mazda 6 sedan 2.2 D blijkt de sterkste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt de nieuw Ford Kuga 1.6 als eerste. Ford gaat ook bij de mpv’s met de eer strijken, want daar wint de C-Max 1.0 Ecoboost. De overwinning in de All Wheel Drive-klasse is voor de Honda CR-V 2.2 iDTEC.

 

Het oordeel over de auto’s wordt gevormd door twee jury’s. Aan de hand van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak van de trekhaak beoordeelt een jury de ‘vakantiegeschiktheid’ van elke auto. De andere jury gebruikt de testbaan voor een slingerproef en diverse hellingen. Tevens wordt het rijcomfwort van de auto’s bepaald op verschillend wegdek. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading in overeenstemming is met de daarvoor geldende ANWB-normen.

 

In het meinummer van de KCK is een verslag van de Trekautoverkiezing opgenomen.

 

Wilt u uw auto of caravan verkopen omdat u over wilt stappen naar 1 van de winnende auto’s kunt u misschien kiezen om uw auto of caravan te verkopen met http://www.autovandaagverkopen.nl of http://www.caravansverkopen.nl.

]]>